keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kunnallisdemokratian pelastus

Kunnallinen demokratia ja luottamus päätöksentekoon on koetuksella. Onneksi apua on saatavilla. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO julkaisi tänään Kunnallisdemokratian pelastuspaketin. Teeseissä vaaditaan selvillä ehdotuksilla muun muassa lisää avoimuutta päätöksentekoon, sitovia kansanäänestyksiä ja parempia mahdollisuuksia vaikuttaa kotikunnan asioihin.

Julkaisu toteutettiin tänään tempauksilla ympäri maata. Myös me Oulun vihreät nuoret kannoimme kortemme kekoon ja naulasimme pelastuspaketin teesit kaupungintalon oveen.
Teeseissä on ehdotuksia vallan keskittymisen vähentämiseksi ja päätöksentekijöiden sidonnaisuuksien läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Näiden asioiden eteen voidaan tehdä kuntien valtuustoissa paljon – kunhan tahtoa löytyy. Ehdotuksista osa on jo Oulussa vihreiden ajamana toteutunut: Oulun kaupunginvaltuuston kokouksia on voinut jo hyvän tovin seurata netin kautta suorana.

Voin varsin mielelläni allekirjoittaa pelastuspaketin ehdotukset. Avoimempi kunta on jokaisen kuntalaisen etu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkä tie

Ala-asteen lounastunnin ei ehkä kuvittelisi olevan yksi kirkkaimpia muistoja peruskoulusta. Muistan kuitenkin erään lounastunnin oikein hyv...