maanantai 15. lokakuuta 2012

Vaalityötä ja ääni ennakkoon

Ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna 17.10. Arvatenkin vaalityö käy kuumana ympäri Suomen – niin Oulussakin. Rotuaarin vaalikopit avattiin viime perjantaina. Avajaispäivä veti väkeä paikalle, niin äänestäjiä kuin ehdokkaitakin.

Vaalikopeilla viihtymisen lisäksi omissa suunnitelmissa ovat taustatyö perjantain vaalipaneelia varten, mielipidekirjoituksen kirjoittaminen, osallistuminen Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sosiaalipoliittisen valiokunnan vaalikeskusteluun – niin ja pyörän vieminen huoltoon... Onhan tuossa.

Ennakkoäänestyksestä vielä: kannattaa käydä. On helpompaa suorittaa kansalaisvelvollisuus ennakkoon, kun äänestämässä voi käydä missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa. Henkkarit pitää olla, mutta muuta ei tarvitse. Varsinaisena vaalipäivänä 28.10. voi äänestää vain äänioikeusilmoituksessa mainitussa paikassa. Ei siis yhtä kätevää. Vaalitietoa – kuten ehdokkaat kunnittain – löytyy oikeusministeriön vaalisivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkä tie

Ala-asteen lounastunnin ei ehkä kuvittelisi olevan yksi kirkkaimpia muistoja peruskoulusta. Muistan kuitenkin erään lounastunnin oikein hyv...