tiistai 22. marraskuuta 2016

Ehdolle kuntavaaleihin 2017

Seuraavat kuntavaalit järjestetään reilun neljän kuukauden kuluttua sunnuntaina 9.4.2017. Oulun vihreät ovat olleet liikkeellä jo aikaisin ja kunnallisjärjestö nimesi ensimmäiset ehdokkaat jo ennen kesää. Allekirjoittaneella oli ilo ja kunnia kuulua ensimmäisten nimettyjen ehdokkaiden joukkoon.

Paljon puhuttujen sosiaali- ja terveyspalveluiden muutosten vuoksi kunnallinen päätöksenteko muuttuu merkittävästi tulevalla kaudella. Osa nykyisistä asioista näyttäisi siirtyvän maakunnan tasolla käsiteltäviksi ja päätettäviksi. Muutoksista huolimatta kunnissa säilyy paljon päätettävää.

Ensimmäisen kerran olin ehdolla edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2012. Nyt päätin jälleen asettua ehdolle ja tarjota oman panokseni yhteisten asioiden hoitamiseen. Keskeisiä teemojani ovat ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja avoimuus päätöksenteossa. Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste, joka on huomioitava kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Kehityksen tulee olla kestävää niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta. Kehityksen myllerryksessä on pidettävä huoli siitä, että kaikki pysyvät mukana. Julkinen valta palvelee meitä kansalaisia, joten julkisen päätöksenteon on oltava lähtökohtaisesti avointa ja julkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkä tie

Ala-asteen lounastunnin ei ehkä kuvittelisi olevan yksi kirkkaimpia muistoja peruskoulusta. Muistan kuitenkin erään lounastunnin oikein hyv...